OVER ONS

“Il gusto dei prodotti CASA PAGLIA incontra l’artigianalità e la creatività della cucina LA POSTA”

Heerlijk Italiaans Genieten

De Vennestraat is sinds jaar en dag een begrip voor wie lekker wil gaan tafelen en wil proeven van een multicultureel culinair aanbod in Genk.

De start in… de jaren 1970
Casa Paglia was er eertijds een van de allereerste zaken waar bezoekers terecht konden om authentieke Italiaanse producten te kopen. Daar was ook duidelijk een behoefte aan, want alleen in Genk zelf wonen zo’n 15.000 Italianen of mensen van Italiaanse origine. Luigi Paglia begon met zijn kruidenierszaak in de populaire Vennestraat in 1977.

“Aanvankelijk was het een Spar en uiteindelijk zetten we de zaak zelf als Casa Paglia verder”, begint Luigi zijn verhaal. “Samen met mijn echtgenote Marie-Rose voerden we de zaak. We begonnen aanvankelijk vooral met Belgische en Italiaanse groenten en fruit en daar kwamen snel ook enkele Italiaanse producten bij. Er was immers een grote vraag hiernaar. De Italiaanse producten sloegen trouwens niet alleen aan bij de ingeweken Italianen, maar ook de Vlamingen waren er echt verlekkerd op.”

Aceto balsamico di Modena
Die populariteit van de Italiaanse voedingswaren lag aan de basis dat Luigi zich hierin steeds verder ging specialiseren en naar mogelijkheden zocht om de producten rechtstreeks in te kopen in zijn vaderland.
“In 1985 was ik zowat de eerste die hier aceto balsamico di Modena invoerde en verkocht”, aldus Luigi, “even later volgden ook de authentieke De Cecco deegwaren, afkomstig uit de Abruzzen.”

De zaak in de Vennestraat werd in 2005 dan officieel overgenomen door Luigi’s zoon Claudio en diens echtgenote, al is vader altijd blijven helpen. Het assortiment aan Italiaanse producten nam wel steevast toe.

De post wordt La Posta
De A.F.I. – een ontmoetingsplaats voor Italianen werd aanvankelijk als café uitgebaat door Gaetano Burgio, maar stilletjes aan werden er ook – om de kleine honger van de cafégangers te stillen – pastagerechten bereid zoals een pasta vongole e.a.
Het werd een regelrecht en groot succes en de stap naar een heus trattoria en bijhorende catering en delicatessenzaak moest worden gezet.

De familie Burgio/Paglia – want steeds meer familieleden gingen mee werken in de zaak, die een groeiend succes kende – kochten in maart 2008 een ander gebouw in de Vennestraat en doopte dit om tot trattoria La Posta. De naamkeuze leek vrij evident. Het was immers dertig jaar lang een postkantoor, dat in 2008 de deuren definitief sloot en dus een nieuwe bestemming kreeg. De naam was dus goed gekozen!

Nu kan je er genieten van antipasti, pasta’s, grillbereidingen en overheerlijke desserts, dat alles overgoten met de beste Italiaanse wijntjes.

Casa Paglia | La Posta Pizzeria

Casa Paglia “La Bottega del Gusto”
In 2015 werd dan een nieuwe belangrijke stap gezet in de Vennestraat. Er werd een nieuw pand bijgekocht schuin tegenover La Posta en Casa Paglia/La Posta werd gevoelig uitgebreid na grondige verbouwingen in oktober dat jaar. En wat eertijds – vier decennia terug – als een kruidenierszaak startte, groeide in geen tijd uit tot een bijzonder populaire trattoria in een heel sfeervol kader. Je waant je hier zowaar terug in de tijd van je grootouders, toen je om elke hoek van de straat en in elk dorp nog een kruidenierszaak vond.

Ouderwetse kruidenierswinkel
Gezelligheid overheerst hier boven alles. En je komt ogen te kort in een steevast vol trattoria, waar je best vooraf reserveert, anders is de kans op een plekje erg klein. En achter de tafels zie je de met de heerlijkste Italiaanse producten uitpuilende rekken, zoals in een leuke ouderwetse kruidenierswinkel van weleer, waarvan er helaas in onze contreien nog nauwelijks resten.

De antipasti – de salami, de prosciutti en de kazen worden vers versneden – smaken voortreffelijk. Je krijgt er eens je er van proeft, maar niet genoeg van. Claudio “Il Salumiere“ serveert dit met Italiaanse passie en overgave.
Het pasta-aanbod op de kaart is bijzonder vers en smaakrijk dankzij de diverse rijke sauzen waaruit je kunt kiezen.

Bereidingen à la minute
Fabio: “Alle sauzen worden bovendien à la minute gemaakt en de pasta wordt steeds vers gekookt in kookpannen. Daardoor moet je soms even wachten eer de bereiding klaar is, maar uiteraard is die dan ook van uitstekende kwaliteit. Er gaat nu eenmaal niets boven vers. En verser kan het niet”
Het is overigens Gaetano, de vader van Fabio & Calogero, die een grote passie voor het koken heeft, die hier de uitstekende chef-kok is.

Onze Pizzaiolo
En proef hier zéker een van de ruim 25 soorten pizze! Met veel liefde bereid door Pizzaiolo Gianni Veneziani.
En uiteraard kan je ook de pizze van Gianni afhalen en er thuis knus in je zetel ten volle van genieten.

Thuis Italiaans kokerellen
En wil je zelf thuis Italiaans kokkerellen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres! Het aanbod aan kwaliteitsproducten overweldigt, veel producten zijn dan ook exclusief op de Belgische markt en vind je nergens anders in ons land, zoals bijvoorbeeld de olijfolie en de truffelproducten uit Umbrië, de San Marzano tomaten uit Napels/Campanië, de balsamico en de charcuterie uit Modena, de Parmahammen, de heerlijke Parmezaanse kaas, de artisanale koekjes, een groot assortiment sauzen, zonder de mierzoete panettone, als toetje of versnapering bij de espresso of de latte macchiato, te vergeten.

“Het is niet altijd goedkoop, maar we gaan voluit voor kwaliteit en topproducten, het beste wat je op de markt vindt”, aldus Fabio.

Indrukwekkende enoteca
En in de enoteca kom je beslist ogen te kort. Ook hier is de keuze enorm, uit een aanbod van méér dan 200 kwaliteitswijnen, afkomstig uit zowat alle Italiaanse wijngebieden, naar ieders beurs en smaak.

La Posta verzorgt overigens ook catering bij familiefeesten, maar eveneens bij bedrijfs- en andere (grote) evenementen.

Ondertussen fungeert La Posta ook als groothandel van exclusieve Italiaanse producten en levert aan heel België.

Dit is een adresje waar je niet alleen van harte en gul wordt ontvangen, maar waar je nog geniet van de authentieke en zo vaak geroemde Italiaanse gastvrijheid.

Buon appetito!

ONTMOET ONS TEAM

Wij doen er alles aan om u te verwennen

Fabio Burgio
Fabio BurgioEigenaar
Claudio Paglia
Claudio PagliaChef
La Papa
La PapaChef

CONTACT EN RESERVERINGEN

Via onderstaand contactformulier kan u ons steeds vragen, opmerkingen of beoordelingen doorsturen. Voor reservaties belt u ons bij voorkeur of maakt u gebruik van de reservatieknop hieronder.

La Posta Trattoria

Vennestraat 185
3600 Genk

Tel: +32 89 30 30 48
Email: info@lapostagenk.be
Web: lapostagenk.be

Casa Paglia | La Posta Pizzeria

Vennestraat 1110
3600 Genk

Tel: +32 89 35 36 77
Email: info@lapostagenk.be
Web: lapostagenk.be

    VOLG LA POSTA OP FACEBOOK

    En blijf op de hoogte van alles wat wij te bieden hebben